Ons Project

De huizen

De huizen

De huizen worden uitgevoerd in houtskelet met ecologisch en onderhoudsvrij materiaal.

We gaan een mix van woonvormen realiseren, bestaande uit sociale huur, middenhuur, koopwoningen voor starters, duurdere koopwoningen en tiny houses.

Tuin

image002

In de gemeenschappelijke tuin kunnen de bewoners van onze wijk tuinieren, recreëren, werken in de moestuin, terwijl de kinderen in het speeltuintje spelen.

De ruimtes

Ons Project

Er komt een gemeenschappelijke ruimte waar we elkaar kunnen ontmoeten voor allerlei activiteiten. Deze ruimte kan ook verhuurd worden aan mensen van buiten de wijk.

Voor zzp’ers denken we aan een kantoortuin waar je tegen vergoeding je bureau neer kunt zetten.

In de gemeenschappelijke wasruimte kan iedereen zijn was doen zonder zelf een wasmachine aan te schaffen. Dit is een mogelijkheid, maar geen must, want in de woningen is een wasmachineaansluiting.

Klussen kan in de gezamenlijke werkplaats, waar de gereedschappen gedeeld kunnen worden.

Ons plan

herziene tekst site januari 2020-1
herziene tekst site januari 2020-2
herziene tekst site januari 2020-3
herziene tekst site januari 2020-4
IMG_0181

Locatie

De beoogde plek, de Hes, ligt tussen de Utrechtseweg en de Klingelbeekseweg in Oosterbeek/Arnhem, ten zuiden van het landgoed Mariëndaal.
De Hes is een voormalig bedrijventerrein van de KEMA, met aantrekkelijke landschappelijke kwaliteiten en een rijke geschiedenis. Momenteel is Amvest eigenaar van de grond. Zij gaat dit gebied ontwikkelen voor woningbouw en kleine bedrijvigheid.

Aan de Utrechtseweg ligt de bushalte van lijn 1, die een frequente verbinding onderhoudt tussen Oosterbeek en NS station Arnhem. In het dorp Oosterbeek zijn alle voorzieningen aanwezig, zoals scholen, kinderopvang, winkels, huisartsenpraktijken, eetgelegenheden en zelfs  een heel gezellig filmhuis.
Aan de Arnhemse kant, zijn er bioscopen, Musis Sacrum, het stadstheater en uitgaansgelegenheden.

Niet vergeten moet worden dat er in Arnhem en Oosterbeek in 1944 gevochten is voor de bruggen over de Rijn. Verfilmd in een Bridge too far. Jaarlijks wordt dit gebeuren herdacht in de maand september. Sinds 1946 leggen schoolkinderen jaarlijks bloemen op de graven van de gevallen soldaten uit Engeland en Polen op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek en er vindt sindsdien de Airborne wandeltocht plaats waar 34 duizend mensen aan deelnemen.